Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 87 ετών, ο βραβευμένος συνθέτης Μισέλ Λεγκράν

Ο διάσημος συνθέτης Μισέλ Λεγκράν, πέθανε στη διάρκεια της νύχτας στο Παρίσι σε ηλικία 87 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του. Ο Μιζέλ Λεγκράν κέρδισε τρία Όσκαρ για το τραγούδι «Les moulins de mon coeur», το οποίο περιλαμβάνεται στην μουσική επένδυση της ταινίας «Υπόθεση Τόμας Κράουν» (1969), για το «Summer of 42» (1972) και το «Yientl» (1984). Tον Απρίλιο αναμενότα να δώσει συναυλίες στο Παρίσι. 
 
O Legrand γεννήθηκε στο Παρίσι, στην περιοχή Ménilmontant στις 24 Φεβρουαρίου του 1932. Ο πατέρας του Raymond Legrand ήταν ηθοποιός και συνθέτης και η μητέρα του ήταν Marcelle Ter-Mikaelian και είχαν παντρευτεί το 1929. Ο παππούς του ήταν αρμενικής καταγωγής και θεωρείται μέλος της μπουρζουαζίας.
 
michel legrand texnes plus
 
Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ Μισέλ Λεγκράν
 
Ο Legrand συνέθεσε πάνω από διακόσιες ταινίες, τηλεοπτικά προγράμματα και διάφορα μιούζικαλ και ηχογράφησε πάνω από εκατό άλμπουμ. Κέρδισε τρία Όσκαρ (από 13 υποψηφιότητες) και πέντε Grammy και ήταν υποφήφιος για ένα βραβείο Emmy. Ήταν 22 ετών όταν το πρώτο του άλμπουμ, "I Love Paris", έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα άλμπουμ που είχαν κυκλοφορήσει ποτέ. Ήταν τραγουδιστής τζαζ και κλασσικός πιανίστας και ένας διακεκριμένος διευθυντής και ηθοποιός που παίζει με ορχήστρες σε όλο τον κόσμο.
 
Σπούδασε μουσική στο Conservatoire του Παρισιού από το 1943 έως το 1950 (ηλικίας 11-18 ετών), δουλεύοντας με, μεταξύ άλλων, τη Nadia Boulanger, η οποία δίδαξε επίσης πολλούς άλλους συνθέτες, όπως ο Aaron Copland, ο Philip Glass και ο Ástor Piazzolla. Ο Legrand αποφοίτησε με κορυφαίες διακρίσεις ως συνθέτης και πιανίστας. 
 
Ο Legrand είχε συμβάλει σημαντικά στην τζαζ. Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στις Η.Π.Α. το 1958, ο Legrand συνεργάστηκε με μουσικούς όπως ο Miles Davis, ο John Coltrane, ο Bill Evans, ο Phil Woods, ο Ben Webster, ο Hank Jones και ο Art Farmer σε ένα άλμπουμ με εφευρετικές ενορχηστρώσεις τζαζ με τίτλο "Legrand Jazz". Το επόμενο έτος, πίσω στο Παρίσι με τον μπασίστα Guy Pedersen και κρουστά τον Gus Wallez, κατέγραψε ένα άλμπουμ τραγουδιών με θέμα το Παρίσι με τίτλο "Paris Jazz Piano". Σχεδόν μια δεκαετία αργότερα καταγράφηκε το Mann-Hole του Shelly's (1968), μια ζωντανή τριετία με τον μπασίστα Ray Brown και τον τυμπανιστή Shelly Manne, όπου τέσσερις από τις συνθέσεις αυτοσχεδιάστηκαν επί τόπου. Ο Legrand παρείχε επίσης μια περίεργη φωνή για το "My Funny Valentine".  
 
Ορισμένα από τα τραγούδια του, όπως "What Are You Doing the Rest of Your Life?", "Watch What Happens", "The Summer Knows", and "You Must Believe in Spring", έχουν γίνει πρότυπα της τζαζ που ηχογραφούνται συχνά από άλλους καλλιτέχνες.
 
Κατά τη διάρκεια διαφόρων περιόδων δημιουργικής δουλειάς, ο Legrand έγινε διευθυντής ορχήστρας στην Αγία Πετρούπολη, τη Φλώριδα, το Βανκούβερ, το Μόντρεαλ, την Ατλάντα, το Πίτσμπουργκ και το Ντένβερ. Έχει καταγράψει περισσότερα από εκατό άλμπουμ με διεθνή μουσικά αστέρια (που καλύπτουν τα είδη τζαζ, ποικιλίας και κλασσικής μουσικής), εκατομμύρια πωλήσεις και δούλεψε με διάφορους τραγουδιστές όπως ο Phil Woods, ο Ray Charles, ο Claude Nougaro, ο Perry Como, ο Neil Diamond, η Ella Fitzgerald, η Aretha Franklin, Diana Ross, Frank Sinatra, Barbra Streizand, Νάνα Μούσχουρη, Shirley Bassey, Andy Williams και άλλους. Ανακάλυψε την έφηβη τραγουδίστρια/ στιχουργό Laury Shelley στο θρυλικό club Mister Kelly και έγινε η τραγουδίστρια στις συναυλίες του από το 1975 έως το 1981. Έπαιξαν σε όλη τη Βόρεια Αμερική, όπως το Carnegie Hall, το Red Rocks Amphitheatre, το The Westbury και το The Forum στο Μόντρεαλ. Η παράστασή τους στο Maisonette Room της Νέας Υόρκης στο ξενοδοχείο St. Regis αποθανατίζεται στην ηχογράφηση Michel Legrand και Friends. Η Laury Shelley και ο Michel συναντήθηκαν το 2011 σε τέσσερις παραστάσεις στο Jazz Club της Ντακότα, στη Μινεάπολη.
 
Στην Ελλάδα αναμενόταν να δώσει συναυλία στο Ηρώδειο με τον διεθνή ερμηνευτή τον εξαιρετικό Γιώργο Περρή, τον Σεπτέμβριο του 2018.  Η συναυλία λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων ακυρώθηκε. Οι δυο τους είχαν εμφανιστεί σε δυο μεγαλειώδης συναυλίες στη Ρωσία το 2016.
 
legrand peris mosxa texnes plus
  
 
Σήμερα η Άννα Γιώτη, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας αποχαιρέτησε τον διάσημο συνθέτη με μια φωτογραφία στο Facebook και την ανάμνηση της βραδιάς μετά την ακύρωση της συναυλίας. 
28 Σεπτεμβρίου 2018 η συναυλία στο Ηρώδειο, Michele Legrand - Γιώργος Περρής. Η συναυλία ακυρώνεται λόγω καιρού, "Ξενοφών" και "Ζορμπάς" σάρωσαν την πόλη....
Δεν πτοήθηκε η ομάδα και πήγαμε στο Καβούρι για ψάρι. Η βραδιά ήταν μαγική!
Ο ML μας μιλούσε για τον καινούριο έρωτα της ζωής του στα 86 του , τα όνειρα που είχαν οι δυό τους, τα ταξίδια που ήθελαν να κάνουν και άλλες πολλές ωραίες ιστορίες σαν παραμύθια.. Θαύμασα αυτόν τον άνθρωπο για την ενέργειά του, τη σοφία του, τη διάθεση για έρωτα και ζωή το χιούμορ του. Χτύπησε το τηλέφωνο, ήταν η αγάπη του, δεν πίστευα οτι θα της μιλήσει μπροστά μας. Της μίλησε. Της είπε τα πάντα πού είναι, με ποιους, τι τρώει, πόσο ωραία είναι και στο τέλος ..." μου λείπεις, αύριο θα είμαστε μαζί, φιλί".  RIP Michel Legrand
 
anna gioti texnes plus
 
 
 
 
 
 
 
 
 
T

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία