Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Ο Torben Betts στο Αγγέλων Βήμα για τους "Άτρωτους"

Το έργο "INVINCIBLE" του Torben Betts ανέβηκε φέτος στην αρχή της σαιζόν στο ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ με τον τίτλο "ΟΙ ΑΤΡΩΤΟΙ" σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου ερμηνευμένο από τους Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Μιχάλη Μαρκάτη, Ειρήνη Μπαλτά και Γιάννη Μπουραζάνα. Αμέσως αγκαλιάστηκε από το ελληνικό κοινό με ενθουσιασμό  και συνεχίζει να παίζεται με μεγάλη επιτυχία, αποσπώντας ενθουσιώδεις κριτικές. O Torben Betts, ακούγοντας για την μεγάλη αποδοχή της παράστασης του έργου του στο ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ, θέλησε να ταξιδέψει στην Ελλάδα για να την δει. 
Για τον σκοπό αυτό θα βρίσκεται στο ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ και θα παρακολουθήσει την παράσταση ΟΙ ΑΤΡΩΤΟΙ το Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 στις 18.30. Κατά την επίσκεψή του αυτή, θα χαρεί να συναντήσει εκπροσώπους του θεάτρου και του τύπου της πόλης μας και να συζητήσει μαζί τους για θέατρο, πολιτική και όχι μόνο.
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ TORBEN BETTS
 
Γεννημένος το 1968 στο Lincolnshire της Μεγάλης Βρετανίας, με πανεπιστημιακές σπουδές στην Αγγλική φιλολογία και γλώσσα, αρχικά σκόπευε να γίνει ηθοποιός αλλά γρήγορα μεταπήδησε στην θεατρική γραφή. Ο Torben Betts στα θεατρικά έργα του κεντάει πάνω σε έναν διπλό καμβά: αφενός στον καμβά ενός σκοτεινού, αλλά παράδοξα και γνήσια κωμικού κοινωνικού ρεαλισμού που θυμίζει έργα του Άλαν Αίηκμπορν ή του Μάικ Λη, αφετέρου στον καμβά ενός ιδιότυπου, εντελώς δικού του στυλ, που συνδυάζει απροσδόκητα τα δύο προηγούμενα με στοιχεία τραγικά μαζί και ποιητικά.
Ο Τοrben Betts είναι ένας θεατρικός συγγραφέας πολυγραφότατος που βλέπει τα έργα του να μεταφράζονται και να παίζονται πλέον όπου γης. Και αυτό καθαρά και μόνο με την αξία τους, αφού ο ίδιος είναι μακριά από όλα τα θεατρικά κέντρα της πατρίδας του και τις «ζυμώσεις» που γίνονται εκεί.
Ο Torben Betts είναι ένας θεατρικός συγγραφέας στην απόλυτη ακμή της συγγραφικής του ωριμότητας που έχει επιλέξει να ζει με την οικογένειά του (σύζυγο και τρία μικρά παιδιά) σε μία γραφική παραλιακή πόλη της Βόρειας Αγγλίας πολύ κοντά στην Σκωτία,  γράφοντας μόνο για το θέατρο. Ένας άνθρωπος στρατευμένος στην τέχνη του που προστατεύει το ταλέντο τουκαι δεν ξοδεύεται εξαργυρώνοντας την θεατρική του επιτυχία  με υψηλές αμοιβές που σίγουρα θα έπαιρνε για να γράφει  σε ημερήσια βάση επεισόδια για δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές.
Για τον Torben Betts η Daily Telegraphέχει δηλώσει πως διαθέτει «μια βαθειά και άκρως πρωτότυπη θεατρική φωνή», η εθνική ποιήτρια της Σκωτίας Liz Lochhead έχει πει πως «ο Torben Betts είναι ίσως ο πιο πρωτότυπος και πιο προικισμένος θεατρικός συγγραφέας που έχουμε» ενώ ο διεθνούς φήμης κριτικός της Guardian Michael Billington έχει γράψει πως «είναι απορίας άξιο πώς ο Τorben Betts δεν έχει ακόμη περάσει στα πολύ μεγάλα ονόματα». O Άλαν Αίηκμπορν τον ξεχώρισε από πολύ νωρίς (πάλι χάρη σε ένα έργο του νεαρού τότε Bettsπου έπεσε στα χέρια του και όχι χάρη σε διασυνδέσεις, τηλεφωνήματα και όλα τα συναφή). Ξεχωρίζοντάς τον, τον πήρε κοντά του, δούλεψαν μαζί και είπε γι αυτόν: «Ο Torben Betts είναι το πιο συναρπαστικό συγγραφικό ταλέντο που έχω συναντήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.» Τέλος, το διεθνούς φήμης περιοδικό Time Out έχει σημειώσει πως ο Torben Betts είναι «ένας ασυνήθιστα ταλαντούχος θεατρικός συγγραφέας. Λαμπερός και προκλητικός.»
Έργα του εκτός της Μεγάλης Βρετανίας έχουν παιχτεί στην Ισπανία, στις ΗΠΑ, την Αργεντινή, την Τσεχία, το Μεξικό και, βέβαια, τώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ.
 
 
«Οι Άτρωτοι»
 
Συγγραφέας: Torben Betts
Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα – Καλογήρου
Σκηνοθεσία: Σταύρος Στάγκος
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά) : Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Μιχάλης Μαρκάτης, Ειρήνη Μπαλτά και Γιάννης Μπουραζάνας
Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα
Κοστούμια: Χριστίνα Πανοπούλου
Μουσική: Δημήτρης Φριτζαλάς
Μουσική επιμέλεια: Σταύρος Στάγκος
Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας
Βοηθός σκηνοθέτη: Ιουλία Σταμούλη
Β’ Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Φέξη
 
Χώρος: Θέατρο Αγγέλων Βήμα
Παραστάσεις: Παρασκευή στις 21.15  και Σάββατο στις 18.30
Διάρκεια: 110’
Αγγέλων Βήμα
Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια
Τηλ. 210 524 2211

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία