Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Η Γιασεμί Κηλαηδόνη θα είναι η Άννυ Σάλιβαν και θα κάνει το θαύμα της στο Θέατρο «Μεταξουργείο»

Το έργο «Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν», του συγγραφέα Γουίλιαμ Γκίμπσον, σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη, θα ανεβάσει για τη θεατρική περίοδο 2019-2020, το Θέατρο «Μεταξουργείο» σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη και με την Γιασεμί Κηλαηδόνη, στον ρόλο της δασκάλας Άννυ Σάλιβαλ. 
 
Για την ιστορία να πούμε ότι τελευταία φορά, είδαμε την παράσταση τη σεζόν 2012-2013 με την Αγγελική Δαλιάνη στον πρωταγωνιστικό ρόλο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου. Ενώ το 2009, η αληθινή ιστορία της της Έλεν Κέλερ, είχε παρουσιαστεί στο Θέατρο Άλφα, με πρωταγωνίστρια την Πέγκυ Τρικαλιώτη και τις :Αναστασία Τσιλιμπίου και  Δήμητρα Δουμένη (εναλλάξ)στο ρόλο της μικρούλας Κέλερ πάλι σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου.
anni salival
 
Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά θεατρικά έργα σε όλο τον κόσμο, καθώς εμπνέεται από μια αληθινή ιστορία που συνέβη στον αμερικανικό νότο στα τέλη του 19ου αιώνα. Ηρωίδες του είναι δύο γυναίκες -πρότυπα θέλησης και πίστης- η Έλεν Κέλλερ και η δασκάλα της, Άννυ Σάλιβαν.
 
Σε βρεφική ηλικία, η Έλεν Κέλλερ έχασε όραση, ακοή και φωνή και μέχρι τα έξι χρόνια ήταν ένα αγρίμι, το οποίο ζούσε μέσα στη σιωπή και το σκοτάδι. Οι γονείς της στην απόγνωσή τους κάλεσαν την Άννυ Σάλιβαν, μια εικοσάχρονη δασκάλα, που ήταν άτομο με αναπηρία και η ίδια αφού είχε μειωμένη όραση, για να τη βοηθήσει. Με την επιμονή της και κυρίως με την αγάπη της κατόρθωσε να μετατρέψει τη μικρή σ’ ένα χαρισματικό πλάσμα με σπάνιες πνευματικές αρετές. Η μικρή Έλεν ξεπέρασε όλα της τα προβλήματα και με την υπομονετική καθοδήγηση της δασκάλας της κατάφερε να μιλήσει με τη νοηματική γλώσσα, να γράφει και να διαβάζει με τη μέθοδο Μπράιγ. Σπούδασε σε γνωστά κολέγια, όπου αρίστευσε και στη συνέχεια αφιέρωσε όλη της τη ζωή στην εκπαίδευση των τυφλών και κωφών, διδάσκοντας καινούργια παιδαγωγικά συστήματα και διαφωτίζοντας γονείς και δασκάλους μέσα από την οδυνηρή της εμπειρία.
 
Το «Θαύμα της Άννυ Σάλιβαν» είναι, λοιπόν, και βιογραφικό ντοκουμέντο, και συγκινητική ιστορία. Αλλά είναι κι ένας ύμνος στην ανθρώπινη θέληση και γνώση, στον ηρωικό αγώνα του ανθρώπου ενάντια στις ίδιες του τις αδυναμίες.
 
Η παράσταση θα παίζεται από την 1η Νοεμβρίου 2019 και στη σκηνή θα απολαύσουμε ακόμα τον Αλέξανδρο Σωτηρίου, τη Λίνα Φούντογλου, τον Σταμάτη Μπάνκη και τις μικρούλες Ιωάννα Αλεξανδρή (η περσινή Ματίλντα στο Ακροπόλ και την Κατερίνα Κανάκη. 
 

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία