Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Tο «Σεξ Λεξικόν, η επιστήμη του έρωτα» επιστρέφει για λίγες μόνο παραστάσεις στο θερινό Θέατρο Λαμπέτη

Η υπέροχη και γλυκιά κωμωδία του Σπύρου Δ. Μιχαλόπουλου, “Σεξ Λεξικόν, Η Επιστήμη του έρωτα” επιστρέφει στο θερινό θέατρο Λαμπέτη για λίγες μόνο παραστάσεις στις:

28 και 29 Αυγούστου και 4, 5, 11, 12, 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020

Έρωτας. Τι είναι ο έρωτας; Αν δεν περάσεις από σαράντα κύματα, δεν θα τον ανακαλύψεις. Έτσι και ο Τάκης (Γιώργος Αμούτζας) και η Κάτια (Ήρα Παπακωνσταντίνου), δύο ερωτευμένοι δεκαεπτάχρονοι στην εποχή του 1978, μία εποχή προσδοκιών, διεκδικήσεων και μετασχηματισμών, θα κάνουν τη βουτιά τους στην υπέροχη τρικυμία του έρωτα.

Μέσα από αυτό το ταξίδι, που οργανώνουν καιρό, με προορισμό την πρώτη τους φορά, οι δύο ήρωες θα αναμετρηθούν και θα αναμετρήσουν τα "εγώ" τους. Ο πανικός της άγνοιας θα τους οδηγήσει σε ένα ηθικοπλαστικό λυσάρι, παλαιών αρχών, στο "Σεξ Λεξικόν". Αυτό το "αναχρονιστικό, οπισθοδρομικό, παλαιομοδίτικο λεξικό" θα τους βάλει σε μεγάλους μπελάδες.

Εκείνο που σχεδίαζαν τόσον καιρό, τελικά θα τους φέρει αντιμέτωπους με πολλά ευτράπελα και θα κληθούν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες μιας ολόκληρης ζωής μέσα σε μία ώρα. Η ιστορία των δύο παιδιών, μας θυμίζει με απόλυτη τρυφερότητα και χιούμορ, εκείνη την πρώτη φόρα, η οποία διέπεται από τα ίδια, διαχρονικά συναισθήματα είτε στην εποχή της μεταπολίτευσης είτε στη σύγχρονη εποχή αλλά και σε κάθε εποχή. Θα πετύχουν το στόχο τους; Θα το μάθουμε μέσα από τα άγνωστα μονοπάτια του έρωτά τους.

Ταυτότητα Παράστασης

Κείμενο: Σπύρος Δ. Μιχαλόπουλος

Σκηνοθεσία: Σταύρος Σβήγκος

Παίζουν: Γιώργος Αμούτζας, Ήρα Παπακωνσταντίνου

Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης

Βοηθός σκηνοθέτη: Χρήστος Δαλκυριάδης

Μουσική επιμέλεια/ Σχεδιασμός φωτισμού: Σταύρος Σβήγκος

Φωτογραφίες: Μάνος Ξηρουχάκης

 

Έναρξη παραστάσεων: Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

(για 8 μόνο παραστάσεις) – Ημερομηνίες παραστάσεων:

28 και 29 Αυγούστου & 4, 5, 11, 12, 18, 19 Σεπτεμβρίου

Ώρα: 21:30

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15 ευρώ

Μειωμένη 10 ευρώ (ΑΜΕΑ, Φοιτητές, Άνεργοι, Πολύτεκνοι)

Προπώληση: Viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου, 2106435706

https://www.viva.gr/tickets/theatre/lampeti/sex-lexikon/

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία