Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Μενδώνη: Εντός Οκτωβρίου θα ανοίξουν κινηματογράφοι και χειμερινά θέατρα

Για την προοπτική λειτουργίας των θεάτρων και των κλειστών κινηματογράφων το φθινόπωρο και τον χειμώνα, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, μίλησε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.   

«Δεδομένου ότι η Αθήνα αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα φορτωμένη με κρούσματα, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στην προσπάθεια περιορισμού τους» δήλωσε η υπουργός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, στον απόηχο των έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν για την Αττική, μεταξύ των οποίων ήταν και η αναστολή των υπαίθριων θεατρικών παραστάσεων.  

Η υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι εντός του Οκτωβρίου θα λειτουργήσουν τα κλειστά θέατρα και οι χειμερινοί κινηματογράφοι, και τα πρωτόκολλα βρίσκονται ήδη στη φάση της προετοιμασίας. Όπως είπε, θα προβλέπονται όλα τα μέτρα που εφαρμόστηκαν και το καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένης της μειωμένης πληρότητας, αλλά ξεκαθάρισε πως όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα.  

Σε ό,τι αφορά τους καλλιτέχνες και τους λοιπούς εργαζομένους στον χώρο του Πολιτισμού, η κυρία Μενδώνη δήλωσε πως η «φροντίδα της Πολιτείας» ξεκίνησε από την αρχή του lockdown και το υπουργείο Πολιτισμού προσπάθησε να διευρύνει την περίμετρο των μέτρων για να ενταχθούν στα προγράμματα ενίσχυσης, όσο το δυνατόν περισσότεροι καλλιτέχνες.  

«Όποια στήριξη ισχύσει για όλους τους άλλους κλάδους που πλήττονται, θα ισχύσει και για τους ανθρώπους του πολιτισμού και τις επιχειρήσεις», διαβεβαίωσε η υπουργός ενώ αναφέρθηκε και στις δυσκολίες όσων έρχονται αντιμέτωποι με «μαύρη» και αδήλωτη εργασία. Για τον λόγο αυτόν, υπογράμμισε τη σημασία ένταξης όλων των καλλιτεχνών στο μητρώο καλλιτεχνών και εργαζομένων στον ευρύτερο χώρο του Πολιτισμού, προκειμένου να συγκαταλεχθούν στα επιδόματα και την μέριμνα από το κράτος.

Πηγή: www.lifo.gr

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία