Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

«Ο Αμερικάνος» του Παπαδιαμάντη με τον Θανάση Σαράντο έρχεται στις οθόνες μας

 
Το χριστουγεννιάτικο διήγημα του Παπαδιαμάντη για 8 εορταστικές διαδικτυακές προβολές  μέσω της viva.gr
 
11ος χρόνος επιτυχίας
Πάνω από 60.000 θεατές
 amerikanos sarantos texnes plus
 
Πρόγραμμα προβολών:
 
Σάββατο 19/12,  από 20:00 -00:00
 
Κυριακή 20/12, από 18:00-00:00
 
Πέμπτη 24/12, από 12:00 - 00:00
 
Παρασκευή 25/12, από 12:00 - 00:00
 
Σάββατο 26/12, από 20:00- 00:00
 
Κυριακή 27/12, από 18:00-00:00
 
Σάββατο 2/1, από 20:00- 00:00
 
Κυριακή 3/1, από 18:00-00:00
 
 
Ειδική προνομιακή τιμή: 5 ευρώ
 
Αγορά εισιτηρίων εδώ
 
 
 
6.jpg
 
 
 
Ο «Αμερικάνος», η παράσταση που βασίζεται στο χριστουγεννιάτικο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, θα παρουσιαστεί για 8 εορταστικές διαδικτυακές προβολές.
 
Ο «Αμερικάνος»  είναι μια συναρπαστική ιστορία αγάπης και ξενιτιάς. Η παράσταση σε σκηνοθεσία-ερμηνεία  του Θανάση Σαράντου, πρωτότυπη μουσική σύνθεση Λάμπρου Πηγούνη με μουσικό επί σκηνής τον Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη, έχει παιχτεί από το 2009 μέχρι και σήμερα σε πάνω από 50 πόλεις από άκρη σε άκρη της Ελλάδας.
 
  
 
Ο Θανάσης Σαράντος ως αφηγητής, ερμηνεύει μια περσόνα του Παπαδιαμάντη, αυτή του αφηγητή που κρυφοκοιτάζει τη δράση και μεταμορφώνεται σε όλα τα πρόσωπα που αφηγείται, με τη συνδρομή της μουσικής και των ήχων από τον συνθέτη Λάμπρο Πηγούνη που ερμηνεύεται ζωντανά από τον μουσικό Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη. Το  αποτέλεσμα είναι ένας συνεχής διάλογος της ιδιόμορφης γλώσσας του Σκιαθίτη συγγραφέα με την ζωντανή σύγχρονη μουσική: το σύμπαν των ατμοσφαιρικών ήχων που παράγονται από μια ιδιαίτερη χρήση του πιάνου όπου παίζεται και ως σαντούρι συνάδουν με τον πλούτο και την δύναμη της συναρπαστικής παπαδιαμαντικής γλώσσας.
 
 
 
Ηθοποιός και θεατές καλούμαστε να κοινωνήσουμε στον μυστηριώδη και μαγευτικό κόσμο του Παπαδιαμάντη, τον γεμάτο ποίηση και λυρισμό.
 
 
Περίληψη του έργου
 
Παραμονή Χριστουγέννων 1879. Ο «Αμερικάνος», Τζων Στόθισον είναι ένας «ξένος μέσα στον κόσμο του». Φυσικά, δεν είναι ούτε ξένος ούτε Αμερικάνος, αλλά ένας Έλληνας μετανάστης, που ύστερα από 25 χρόνια επιστρέφει στο νησί του, όπου κανείς δεν τον αναγνωρίζει. Περιπλανάται μόνος στην αποβάθρα του λιμανιού και τριγυρνά στα σοκάκια της μικρής συνοικίας και στα χαλάσματα του πατρικού σπιτιού του. Το μόνο που τον κάνει να συνεχίζει να ελπίζει είναι ο έρωτας: η ελπίδα ότι η αγαπημένη του ίσως να βρίσκεται ακόμα εκεί  και να τον περιμένει. Ακριβώς όπως ο Οδυσσέας, που γύρισε για να ξαναβρεί τη χαμένη του Ιθάκη στα μάτια της πιστής του Πηνελόπης. Τελικά, ο Τζων Στόθισον θα καταφέρει να γίνει ξανά ο Γιάννης που όλοι γνώριζαν;
 
 
 
Η ταυτότητα της παράστασης
 
«Ο Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
 
θεατροποιημένη λογοτεχνία
 
Διάρκεια: 55 λεπτά
 
 
 
Συντελεστές
 
Σκηνοθεσία- Φωτισμοί - Ερμηνεία: Θανάσης Σαράντος
 
Μουσική σύνθεση: Λάμπρος Πηγούνης
 
Μουσικός επί σκηνής: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης
 
Τηλεσκηνοθεσία: Μιχαήλ Μαυρομούστακος
 
Επικοινωνία: art ensemble
 
Παραγωγή: εταιρεία θεάτρου Ηθικόν Ακμαιότατον
 
 
 
 
 
 
Η μαγνητοσκόπηση υψηλής ανάλυσης, με χρήση πολλαπλών καμερών πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Φούρνος με ειδικά διαμορφωμένη τηλεσκηνοθεσία του Μιχαήλ Μαυρομούστακου  υπό την καθοδήγηση του Θανάση Σαράντου.
 
 
 
Απαγορεύεται αυστηρά η μαγνητοσκόπηση, ηχογράφηση, φωτογράφηση μέρους ή/και όλης της παράστασης & κάθε χρήση οπτικοακουστικών μέσων καταγραφής. Καταστρατήγηση του παρόντος διώκεται ποινικά.
 
 
 
Η διαδικασία παρακολούθησης της παράστασης είναι η εξής:
 
Αγοράζοντας ένα εισιτήριο / κωδικό για την προβολή της παράστασης, θα λάβετε στο email σας link με τη σελίδα της παραγγελίας σας από όπου θα μπορείτε να κατεβάσετε το παραστατικό σας (εισιτήριο). Ανοίγοντας το εισιτήριό σας, παίρνετε τον μοναδικό κωδικό του barcode σας. Εισάγετε τον κωδικό αυτό στη σελίδα που αντιστοιχεί στην προβολή που έχετε επιλέξει
 
 
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ:
 
Σάββατο 19/12, διαθέσιμη από 20:00 -00:00
 
Κυριακή 20/12, διαθέσιμη από 18:00-00:00 
 
Πέμπτη 24/12, διαθέσιμη από 12:00 - 00:00
 
Παρασκευή 25/12, διαθέσιμη από τις 12:00 - 00:00
 
Σάββατο 26/12, διαθέσιμη από 20:00- 00:00 
 
Κυριακή 27/12, διαθέσιμη από 18:00-00:00 
 
Σάββατο 2/1, διαθέσιμη από 20:00- 00:00 
 
Κυριακή 3/1, διαθέσιμη από 18:00-00:00
 
 
 
Η είσοδος του κοινού στην σελίδα προβολής της παράστασης δύναται να πραγματοποιηθεί από την ώρα έναρξης έως τις 23:59. Από τις 00:00, το login στην παράσταση θα σταματήσει να είναι διαθέσιμο
 
 

Πολυμέσα

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία