Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Τέλος ο Δημήτρης Λιγνάδης από το Σ.Ε.Η Κύριο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Λιγνάδης με συντριπτική πλειοψηφία διεγράφη δια βίου από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Η απόφαση ελήφθη πριν από λίγο στη συνέλευση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών που ξεκίνησε σήμερα (11/4) στις 12:00 το πρωί. 

Τραγική ειρωνεία; Αυτό τον χώρο παρουσίαζε πέρσι, στις 4 Ιουνίου, ο Δημήτρης Λιγνάδης ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου στους δημοσιογράφους του πολιτιστικού ρεπορτάζ με καμάρι. 
 
 Το θέατρο των 1.200 θέσεων εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2020 με την Λυσιστράτη. Η κατασκευή του έγινε με την ευγενική χορηγία του ιδρύματος Λάτση. Η θερινή σκηνή βρίσκεται στο διατηρητέο βιομηχανικό συγκρότημα της Πειραιώς 52, στο Σχολείον της Ειρήνης Παππά εκεί που τα τελευταία χρόνια στεγάζεται η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
 
Σ' αυτό το χώρο και μ' όλα τα μέτρα προστασίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα η συνέλευση του ΣΕΗ. 
 
Θυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει κριθεί προφυλακιστέος και έχει οδηγηθεί στις φυλακές της Τρίπολης από τις 26 Φεβρουαρίου, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για βιασμούς ανηλίκων. 
 
Η επίσημη ανακοίνωση του ΣΕΗ
Μετά από μυστική ψηφοφορία (όπως εκ νόμου προβλέπεται), με ψήφους 332 υπέρ, 9 κατά και 3 λευκά ψηφίστηκε με απόλυτη πλειοψηφία η οριστική διαγραφή του Δημήτρη Λιγνάδη από τα μητρώα του Σωματείου μας.

Το σκεπτικό της πρότασης διαγραφής εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν το εξής:

"Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 5 του άρθρου 8 του καταστατικού του σωματείου μας: «…Ενεργά μέλη του Σ.Ε.Η. διαγράφονται από το Σωματείο: ….5- Εάν βαρύνονται με αντισωματειακή ή αντισυνδικαλιστική ενέργεια ή φασιστική δράση και έχουν προβεί σε πράξεις που αντιβαίνουν στο κοινό αίσθημα δικαίου και ανθρωπισμού. Η διαγραφή γίνεται με απόφαση της Γ.Σ. και ύστερα από πρόταση του Πειθαρχικού Συμβουλίου ή του Διοικ. Συμβουλίου του Σ.Ε.Η…».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΗ, κατόπιν νόμιμης και ομόφωνης απόφασής του, εισηγείται στην Γενική Συνέλευση του σωματείου μας την οριστική διαγραφή του Δημήτρη Λιγνάδη από τα Μητρώα Μελών του σωματείου μας.   

            Ειδικότερα το σκεπτικό της ομόφωνης απόφασής μας, στηρίζεται:

·         τόσο στο περιεχόμενο των καταγγελιών που έχουν υποβληθεί στο σωματείο μας, όσο και στο περιεχόμενο των καταγγελιών που έχουν εν γένει δημοσιευτεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη, που αν μη τι άλλο αφορούν σε ενέργειες και πράξεις που αντιβαίνουν στο κοινό αίσθημα δικαίου και ανθρωπισμού, αλλά κι επικουρικά στην εν γένει δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης,

·         στους αντισωματειακούς ισχυρισμούς του στο απολογητικό του υπόμνημα ενώπιον της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών για τα αποδιδόμενα σ΄ αυτόν ποινικά αδικήματα (το οποίο δόθηκε πλήρες στην δημοσιότητα εκ μέρους του), όπου επί λέξει αναφέρει -μεταξύ άλλων- τα εξής: «.. Η υπόθεση αυτή είναι κατασκευασμένη από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.) και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεσή μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το ΔΣ για τον τρόπο που διαχειρίζονται την Ένωση Ελλήνων Ηθοποιών και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους κι εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού κι αυτών….» και

·         στον αντισωματειακό και αντισυνδικαλιστικό ισχυρισμό του για συμπτωματική και όχι αξιοκρατική ανάδειξη μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας, με καταφανή την ευθεία από την πλευρά του συκοφάντηση των νόμιμων, καταστατικών, δημοκρατικών συλλογικών διαδικασιών του σωματείου μας και όλων των συναδέλφων που συμμετείχαν σ΄ αυτές. "

Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιεύσουμε και τις υπόλοιπες αποφάσεις της ιστορικής αυτής Συνέλευσης, που λόγω χρόνου δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την εξέταση όλης της ανακοινωθείσας ημερήσιας διάταξης και ως εκ τούτου θα προκηρυχθεί πολύ σύντομα επόμενη. Τηρώντας όλες τις διαδικασίες, με υπευθυνότητα και μαζική συμμετοχή το Σωματείο απαντά στις προκλήσεις και στέκεται και θα στέκεται δίπλα στα- και στηρίζοντας κάθε θύμα και κάθε καταπιεζόμενο/η.

 


popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία