Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

4&2 Πρωταγωνιστές αντιμέτωποι με κορυφαίους ρόλους Κύριο

Από τη Γιώτα Δημητριάδη 

Με σπουδαίους ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου έρχονται αντιμέτωποι, αυτό το καλοκαίρι, σημαντικοί πρωταγωνιστές έχοντας αποδείξει ότι διαθέτουν όλα τα εχέγγυα για να μας μαγέψουν με τις ερμηνείες τους. Θα τα καταφέρουν; Θα ζήσουμε την πολυπόθητη κάθαρση μετά από έναν χειμώνα θεατρικής ανομβρίας; 

Η απάντηση σε λίγες μέρες στα ανοιχτά θέατρα όλης της χώρας. 

 

197881044 521669399179576 5252311756198328466 n

 

Γιάννης Στάνκογλου - Προμηθέας Δεσμώτης

 
Τον «Προμηθέα Δεσμώτη», του Αισχύλου, επέλεξε να συμπεριλάβει το Θέατρο Πορεία στο πολυσυλλεκτικό του ρεπερτόριο, επιχειρώντας την πρώτη του κάθοδο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο πολλά υποσχόμενος Άρης Μπινιάρης και τη μετάφραση ο Γιώργος Μπλάνας.
 
Ο Γιάννης Στάνκογλου με εμπειρία και στο αρχαίο δράμα ( Αγαμέμνων, Επτά επί Θήβας) συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον Άρη Μπινιάρη, που πήρε το βάπτισμα του πυρός, πριν τρία χρόνια στην Επίδαυρο, καθηλώνοντας το κοινό με τους «Πέρσες» του Αισχύλου, ενώ συνέχισε την έρευνα του με τις «Βάκχες» και την «Ηλέκτρα» σε κλειστούς χώρους (Στέγη και Θέατρο Τέχνης αντίστοιχα).
ΠΡΕΜΙΕΡΑ
4 ΙΟΥΛΙΟΥ
20,21,22 ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
 
 othello mpezos chilakis lowres
 
Ο έμπειρος ηθοποιός μας έχει συνηθίσει τους καλοκαιρινούς μήνες να περιοδεύει με κωμωδίες.Φέτος, όμως η πρόταση του Αιμίλιου Χειλάκη και του Μανώλη Δούνια φαίνεται να του κέντρισε το ενδιαφέρον. Έτσι λοιπόν θα τον απολαύσουμε στο κλασικό αριστούργημα του Σαίξπηρ «Οθέλλος» να ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο μαζί του η Μυρτώ Αλικάκη (Αιμιλία) και ο  Αιμίλιος Χειλάκης (Ιάγος).Στα ατού της παράστασης και η πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού.
 
ΠΡΕΜΙΕΡΑ
24 και 25 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ
 
 antigoni papageorgiou texnes plus
Θανάσης Παπαγεωργίου- Κρέοντας
 
Σ' έναν από τους κορυφαίους ρόλους της παγκόσμιας δραματουργίας θα απολαύσουμε αυτό το καλοκαίρι τον σπουδαίο θεατράνθρωπο Θανάση Παπαγεωργίου. Τη σκηνοθεσία της  «Αντιγόνης» υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης που παρουσιάζει για τρίτη φορά τη συγκεκριμένη τραγωδία του Σοφοκλή, αυτή τη φορά με τη σκηνοθετική σύμπραξη του Μάνου Καρατζογιάννη. Στο ρόλο της Αντιγόνης θα δούμε την Χριστίνα Χειλά Φαμέλη  και την Ντόρα Μακρυγιάννη στο ρόλο της Ισμήνης.
 
ΠΡΕΜΙΕΡΑ
16 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ
 
 

servetalis texnes plus

 
Άρης Σερβετάλης- Ορέστης
 
Με το αριστούργημα του Ευριπίδη καταπιάνεται αυτό το καλοκαίρι ο Γιάννης Κακλέας επιλέγοντας για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, τον Άρη Σερβετάλη. Ο ηθοποιός σταθερός συνεργάτης του σκηνοθέτη τα τελευταία χρόνια έχει -δικαίως- αποκομίσει διθυραμβικά σχόλια και η ερμηνεία του αναμένεται με ενδιαφέρον. Μαζί του ένας  λαμπερός θίασος ηθοποιών  μεταξύ των οποίων: η Μαίρη Μηνά ως Ηλέκτρα, ο Πάνος Βλάχος ως Μενέλαος, ο Γιώργος Ψυχογιός ως Τυνδάρεως, ο Αιμιλιανός Σταματάκης ως Πυλάδης, η Νικολέτα Κοτσαηλίδου ως Ωραία Ελένη, ο Ζερόμ Καλουτά ως Φρύγας.
 
 ΠΡΕΜΙΕΡΑ
16-17-18 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
 
karazisis xatzopoulos vatraxoi texnes plus 
Ακύλλας Καραζήσης και Νίκος Χατζόπουλος- Ευριπίδης και Αισχύλος
 

Οι δύο τους μας έχουν χαρίσει εξαιρετικές ερμηνείες όλα αυτά τα χρόνια.Ακόμα θυμάμαι, την υπέροχη παράσταση  «Όταν έκλαψε ο Νίτσε» την οποίο σκηνοθετούσαν και πρωταγωνιστούσαν (2012, Θησείον) .Οι δύο σπουδαίοι ηθοποιοί -και όχι μόνο- πρωταγωνιστούν στους  «Βατράχους» του Αριστοφάνη εγκαινιάζοντας την πρώτη τους συνεργασία με τους VASISTAS και την Αργυρώ Χιώτη και αυτό από μόνο του είναι το θεατρικό γεγονός του καλοκαιριού. Στο θίασο θα δούμε σταθερούς συνεργάτες της ομάδας και όχι μόνο, όλοι τους αξιόλογοι :Εύη Σαουλίδου Μαρία Κεχαγιόγλου,Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη,Ευθύμης Θέου,Δήμητρα Βλαγκοπούλου,Αντώνης Μυριαγκός κ.α

 

 ΠΡΕΜΙΕΡΑ

 9-10-11 ΙΟΥΛΙΟΥ

 ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

 
Διαβάστε επίσης:

 

Άρης Μπινιάρης: «Η Ουδετερότητα Δεν Προσφέρει Καρπούς Για Σκέψη»

 

Νίκος Χατζόπουλος: «Να Αφήσουν Ήσυχο Το Θέατρο!»

 

Γιάννης Στάνκογλου:«Έχουμε Δεχτεί Πράγματα Χωρίς Να Τα Σκεφτόμαστε»

 

 

Αργυρώ Χιώτη:«Παράδεισος Είναι Όταν Καταφέρνω Να Παρακολουθήσω Την Παράσταση Σαν Θεατής Και Ενίοτε Να Ανατριχιάσω»

 

Νικολέτα Κοτσαηλίδου: «Αν Συναντιόμουνα Με Την Ηρωίδα Που Παίζω Ταινία Στη Ζωή, Δε Θα Λέγαμε Ούτε "Γεια"!»

 

Jerome Kaluta:« Όλοι Μας Ανήκουμε Στην Ίδια Φυλή: Την Ανθρώπινη!»

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία