Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Artika: Όλα όσα θα δούμε αυτή τη σεζόν

Τα θέατρα ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους και είναι μεγάλη χαρά για την ομάδα μας που θα έχουμε την ευκαιρία να σας ξανασυναντήσουμε! Έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια του κοινού και των εργαζομένων, αλλά και θεωρώντας σημαντική την επαφή του ανθρώπου από την αρχή της ζωής του με το θέατρο και την τέχνη, σας καλούμε να μοιραστείτε μαζί μας ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων και εργαστηρίων!

 

thumbnail ΠΑΕΙ ΕΡΧΕΤΑΙ 3

Το πρόγραμμα για την καλλιτεχνική περίοδο 2021- 2022 έχει ως εξής:

Θεατρικές παραστάσεις:

1.«Πάει έρχεται», θέατρο με ζωντανή μουσική και χορό, ηλικίες 1,5+

Πρεμιέρα το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 στις 5.30μμ στο θέατρο Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134 για το κοινό και τις καθημερινές για παιδικούς σταθμούς.

2.«Μια Θαυμάσια Ημέρα», θέατρο με ζωντανή μουσική, χορό και ποίηση, ηλικίες 2+,

Πρεμιέρα το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 στις 11.00πμ στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού, Ευμολπιδών 13 για το κοινό και τις καθημερινές για παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία.

3.«Η κόρη πάει στον πόλεμο», δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιού με ζωντανή μουσική, ηλικίες 5+, από τον Οκτώβριο, μόνο για νηπιαγωγεία και σχολεία δημοτικού.

 

ergastiria1

Εργαστήρια:

***«Μια εικόνα με 1000 ψηφίδες:

Εργαστήριο βιωματικής διαδικτυακής εκπαίδευσης», για Εκπαιδευτικούς και Θεατροπαιδαγωγούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και για κάθε έναν που ενδιαφέρεται για τη βιωματική εκπαίδευση μέσω διαδικτύου.

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Κατερίνα Αλεξάκη

Διάρκεια εργαστηρίου: 10 δίωρες διαδικτυακές συναντήσεις

Ημέρες & ώρες: Σάββατο 4.00μμ-6.00 μ.μ.,

9/10/21- 11/12/21

Κόστος εργαστηρίου: 125 ευρώ

Δήλωση συμμετοχής / Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 6970599206

***«Εξερευνώντας μια σχέση μέσα από τη μουσική»,

βιωματικό εργαστήριο για γονείς μαζί με τα παιδιά τους ηλικίας 12-24 μηνών.

Απευθύνεται σε όποιον γονέα ενδιαφέρεται να ενδυναμώσει την επαφή και την επικοινωνία με το παιδί του διαμέσω της μουσικής. Δεν απαιτούνται μουσικές δεξιότητες.

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Βασίλης Καζής

Διάρκεια εργαστηρίου: 10 πενηντάλεπτες συναντήσεις.

Ημέρες & ώρες: Τρίτη 6:00μμ - 7:00μ.μμ,

12/10/21- 21/12/21

Μέγιστος αριθμών συμμετεχόντων: 8 ζευγάρια (γονέας-παιδί)

Κόστος εργαστηρίου: 100 ευρώ

Δήλωση συμμετοχής / Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 6906272417

***«Η μουσική στο θέατρο για πολύ νεαρές ηλικίες»

Masterclass από το δανέζικο θέατρο Madam Bach, για σκηνοθέτες, μουσικούς, ηθοποιούς και κάθε ενδιαφερόμενο. Το εργαστήριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά.

Υπεύθυνος εργαστηρίου:

Pernille Bach και Christian Schrøder από το δανέζικο θέατρο Madam Bach σε συνεργασία με την Artika.

Διάρκεια εργαστηρίου: 3 ώρες.

Ημέρα και ώρα: Δεκέμβριος 2021 – λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25

Κόστος εργαστηρίου: Early bird μέχρι 10 Νοεμβρίου: 30 ευρώ. Μετά τις 10 Νοεμβρίου: 40 ευρώ.

Δήλωση συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες: 6908881527

Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και των εργαστηρίων τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι αποστάσεις ασφαλείας.

Η ατομική και δημόσια υγεία είναι προτεραιότητά μας.

Επικοινωνία: Μαρία Κωνσταντοπούλου, Κ: 6944478668

Η διάθεση των εισιτηρίων για τις παραστάσεις γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά από την Ticket Services και το Public.

Παραστάσεις καθημερινά για τα σχολεία στο θέατρο ή στο χώρο σας: 6908881527

Σελίδα της ομάδας στο Facebook:ArtikaTheatreCompany

Ιστοσελίδα: http://www.artika.co/

Λίγα λόγια για την Artika:

H Artika, η ομάδα που έφερε το θέατρο για τις πολύ μικρές ηλικίες στην Ελλάδα, έχει κλείσει 15 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας και δημιουργίας. Είναιμέλοςτου Small Size Network καιτουμεγάλουΕυρωπαϊκούπρογράμματος«Mapping – a map on the aesthetics of performing arts for early years», Creative Europe 2018-2022. H ομάδα έχει δημιουργήσει θεατρικές παραστάσεις για νεαρές ηλικίες και ενήλικες, καθώς και καλλιτεχνικά βιωματικά εργαστήρια. Έχει κληθεί να συμμετάσχει σε φεστιβάλ στο εξωτερικό στην Ιταλία (La Baracca Testoni Ragazzi), τη Γερμανία (HeliosTheater), την Ουγγαρία (KolibriTheatreFestival), την Αυστρία (Toihaus Theater), τη Ρουμανία (Teatrul Ion Creanga), τη Γαλλία (Ville de Limoges) και το Ιράν (Isfahan Theater Festival).
Στόχος και επιθυμία μας είναι η δημιουργία ενός θεάματος που να μπορεί να αφομοιωθεί από την ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση των παιδιών της πολύ νεαρής ηλικίας
, και να τα φέρει σε επαφή με το θέατρο και την τέχνη, μία τέχνη θετική, ελεύθερη, ρομαντική και ποιητική.

Η ομάδα επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Ευρωπαϊκή Ένωση (CreativeEurope 2018-2022).

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε όλους εκεί!

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία