Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Πέθανε ο «πατέρας» των μιούζικαλ Στίβεν Σόντχαϊμ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο Στίβεν Σόντχαϊμ, θρυλικός θεατρικός τραγουδοποιός, στιχουργός και συνθέτης.

Ο«πατέρας» των μεγάλων θεαμάτων του 20ού αιώνα του Μπρόντγουεϊ, πέθανε στο σπίτι του στο Ροξμπέρι του Κονέκτικατ, μια ημέρα μετά από ένα όμορφο δείπνο με φίλους για την Ημέρα των Ευχαριστιών, όπως είπε ο δικηγόρος του Ρίτσαρντ Πάπας.

Ο Στίβεν Σόντχαϊμ έγραψε τους στίχους για τα κλασικά μιούζικαλ West Side Story, που έκανε πρεμιέρα το 1957, και το Gypsy δύο χρόνια αργότερα. Έχει συνθέσει τη μουσική και τους στίχους σε έργα όπως τα Into the Woods, Sweeney Todd και A Little Night Music.

Τα σόου του, από το κωμικό «A Funny Thing Happened on the Way to the Forum» στο πρωτοποριακό «Company» στην όπερα «Sweeney Todd» μέχρι το πειραματικό «Pacific Overtures», μεταμόρφωσαν τη μουσική σκηνή του Μπρόντγουεϊ. Τα κομμάτια «Getting Married Today», «The Ladies Who Lunch» και «Being Alive» ανήκουν στις ωραιότερες και πιο αγαπημένες δημιουργίες του αμερικανικού μουσικού θεάτρου.

Είναι κάτοχος οκτώ βραβείων Τόνι για τα επιτεύγματα του στο χώρο του θεάτρου του Μπρόντγουεϊ, συμπεριλαμβανομένου ενός ειδικού βραβείου Τόνι για τη ζωή του. Το 2010 το Θέατρο του «Χένρι Μίλερ» μετονομάστηκε σε προς τιμήν του σε Θέατρο Στίβεν Σόντχαϊμ.

stephen sondheim

O Σόντχαϊμ έλαβε το 1993 το Βραβείο Κένεντι και το 2015 τιμήθηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας από τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. 

Ο μεγάλος συνθέτης έγραψε επίσης μουσική για ταινίες, συμπεριλαμβανομένης της μουσικής για το «Stavisky», μια ταινία του 1974 για έναν Γάλλο χρηματιστή και καταχραστή. Το τραγούδι του "Sooner or Later (I Always Get My Man)" για το «Dick Tracy» του Warren Beatty κέρδισε ένα Όσκαρ το 1991. Έξι άλμπουμ από καστ από τα σόου του κέρδισαν βραβεία Grammy και το «Send In the Clowns» κέρδισε το Grammy για τραγούδι του έτους το 1975.

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία