Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

«Ο Εγωιστής Γίγαντας» συνεχίζει τις περιπέτειες του στην Πειραιώς 131

Η τρυφερή ιστορία “Ο Εγωιστής Γίγαντας” του Όσκαρ Ουάιλντ, δραματοποιημένη από το θίασο «Θέατρο του Παιδιού»,  συνεχίζει με επιτυχία τις παραστάσεις στο Θέατρο Πειραιώς 131κάθε Κυριακή στις 11:30.

Η Παράσταση διατηρώντας το ρομαντικό ύφος και τα μηνύματα του OscarWilde , εμπλουτισμένη με χορό και τραγούδι, οπτικά και ηχητικά εφέ, διαδραστικά οδηγεί τον μικρό θεατή ενάντια στον εγωισμό, την αδιαφορία και την αδικία. H ιστορία μας εκτυλίσσεται μπροστά από τον πύργο του Γίγαντα μέσα σ ένα ανοιξιάτικο κήπο όπου δέκα διαφορετικοί χαρακτήρες ζωντανεύουν το ρομαντικό και ευφάνταστο διήγημα του Άγγλου λογοτέχνη.

Το διήγημα διδάσκεται σε νηπιαγωγεία και Γ’ δημοτικού σε μια προσπάθεια αναγνώρισης του συναισθήματος του εγωισμού. 

Όλη η ιστορία εκτυλίσσεται σε έναν όμορφο κήπο, ως κήπο η ψυχολογία  ορίζει την ψυχή του ανθρώπου ενώ ως γίγαντα δέχεται τον πατέρα, ο οποίος είναι πανύψηλος στα μάτια ενός παιδιού.

 

 egoistis 2 gigantas

Λίγα λόγια για το έργο:

Κάπου στην Βόρεια Ιρλανδία υπάρχει ένας απέραντος κήπος, με πανέμορφα δέντρα, κάθε λογής λουλούδια και χιλιάδες μελωδικά πουλιά! Ο κήπος ανήκει σ’ έναν Γίγαντα, ο οποίος λείπει για χρόνια σ’ ένα μέρος μακρινό. Σ’ αυτόν τον κήπο, κάθε μέρα μαζεύονται τα παιδιά και παίζουν, γιατί στην μικρή τους πόλη, δεν υπάρχει άλλος ελεύθερος χώρος.
Κάποια μέρα ο Γίγαντας επιστρέφει και βλέπει τα παιδιά. Ενοχλημένος από τις φωνές τους τα διώχνει και βάζει φράκτες σε όλες τις εισόδους για να μην μπει κανείς. Από εκείνη την στιγμή ο κήπος ερημώνει …Φεύγουν τα πουλιά, τα λουλούδια αρνούνται να φυτρώσουν και στον κήπο απλώνεται  το Χιόνι, η Παγωνιά, το Χαλάζι και ο Βοριάς. Ο πανέμορφος κήπος μεταβάλλεται σ’ ένα απέραντο  χειμωνιάτικο , παγωμένο τοπίο . Άραγε, το γέλιο ενός παιδιού, θα μπορέσει να λιώσει την παγωμένη καρδιά ενός ΕΓΩΙΣΤΗ ΓΙΓΑΝΤΑ ;

Συντελεστές

Σκηνοθεσία : Μιχάλης Κόκκινος
Χορογραφίες : Ζωή Σαρίδου
Σκηνικά: Θοδωρής Κόκκινος
Κοστούμια: Εύη Μπαράκου
Υποδήματα : Ηλιόδερμα
Φωτισμοί : Θοδωρής Κόκκινος
Μουσική: Μιχάλης Κόκκινο
Εγγραφή Μουσική : StudioEra
Περούκες : Ευγ. Παπαδοπούλου
Αφίσα : Ελεάνα Μακρή
Φωτογράφηση : Δημήτρης Πούπαλος

Τους Ρόλους υποδύονται οι ηθοποιοί :

Μύριαμ : Μαρίνα Καλαματιανού

Νάνση : Κωσταντίνα Αλεξανδράτου

Νταλλή : Λουκία Ανάγνου

Κρίστη : Μαρία Λεούση

Μπάφερ : Στέλιος Κουλετάκης

Γίγαντας : Μιχάλης Κόκκινος

Χιόνι : Μαρίνα Καλαματιανού

Χαλάζι : Κωσταντίνα Αλεξανδράτου

Παγωνιά : Λουκία Ανάγνου

Μικρό Αγόρι : Μαρία Λεούση

Πληροφορίες

Διάρκεια : 90 λεπτά με διάλειμμα

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κυριακή 11:30 και καθημερινές για σχολεία

Τοποθεσία: Πειραιώς 131 (Πειραιώς 131, Γκάζι)

Εισιτήρια : Ταμείο 12 , Προπώληση: Α Ζώνη 10  και Β΄ Ζώνη 8 ,

Ομαδικές κρατήσεις 7 

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/lavrio-ta-hronia-tis-athootitas/o-egoistis-gigantas/

Πληροφορίες για σχολεία: 6937709958

 

 
 

Ενημέρωση COVID 19

Ο χώρος λειτουργεί ως αμιγής και εισέρχεστε με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. 

Παιδιά έως 4, εισέρχονται χωρίς πιστοποιητικό. Παιδιά έως 17, με self-test (έγχαρτη βεβαίωση)

 

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία