Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρισκόμαστε σε μία εποχή ανακατάταξης της προσωπικότητας της χώρας και ειδικότερα της Αθήνας. Στο πιο κεντρικό και διαπολιτισμικό κομμάτι της πρωτεύουσας, την πλατεία Ομονοίας, επισκεπτόμαστε ένα κτίριο, το ξενοδοχείο Μπάγκειον, που στους τοίχους του διαφαίνονται τα στρώματα των διαφορετικών εποχών που έχει περάσει.

Μέσα από αυτά επιχειρούμε ένα χρονικό ταξίδι προς αναζήτηση των απαρχών της δυναμικής των σχέσεων ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα τι είναι αυτό που ορίζει μία πόλη ως σημείο συνάντησης.



Το 1492 ο Κολόμβος ανακαλύπτει την Αμερική. Το 1955 ο Λέβι Στροςς γράφει τα απομνημονεύματά του από το δικό του ταξίδι στον Νέο Κόσμο. Το 1992 ο Ντάριο Φο γράφει για το ταξίδι του ήρωά του, Τζόαν Παντάν, ενός λαθρεπιβάτη σε ένα από τα πλοία του Κολόμβου. Το 2018 οι GCTB βρίσκουν έναν χώρο στην Ομόνοια για συναντήσεις.

Όλοι τους ήρθαν σε επαφή με τους ιθαγενείς της Αμερικής.

Αναζητούμε έναν χώρο συνάντησης όπου μπορούμε να αφηγηθούμε τη δική μας ιστορία, μέσα από τις δικές τους ιστορίες.  Δημιουργούμε ένα ζωντανό ντοκιμαντέρ με στόχο, μέσω όλων των παραπάνω, να έρθουμε κι εμείς (σε συνδυασμό με το κοινό της παράστασης) σε επαφή με αυτούς τους λαούς που ζουν ακόμη στα ίδια εδάφη.

 

* Η κεντρική φωτογραφία είναι του Γιώργου Καλγαμανώλη

Με αφετηρία τις περιπέτειες του Τζόαν Παντάν οι Ginger Creepers επιστρέφουν για να παρουσιάσουν τη νέα τους θεατρική παράσταση,με τίτλο «Ο Τζόαν Παντάν και οι Θλιμμένοι Τροπικοί» η οποία βασίζεται μεν πάνω στο ανατρεπτικό κείμενο του Ντάριο Φο, αλλά συνδυάζεται και με τη δική τους οπτική. 

Σύλληψη/Μετάφραση/Διασκευή: Ginger Creepers (Χρ. Καπενής-Γρ. Χατζάκης)
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης
 Ερμηνεύει ο Χρήστος Καπενής
 
Από 15 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο Μπάκειον στην Ομόνια.