Bitcoin Solo Οδηγός εξόρυξης CGMiner among Up BTC Rank Check εγγραφής Πότε θα ξεκινήσει η Butcoin Futures Bitcoin Price Peak Με τις bitcoins που πραγματικά κερδίζετε Όταν η φούσκα bitcoin σκάει Bitcoin γραμμένο σε ποια γλώσσα μακρά bitcoin Καλή bitcoin εμπορικά βιβλία bitcoin Reddit bitcoin Διαχείριση κεφαλαίων που αγοράζει bitcoin σε ποια χώρα bitcoin νόμιμη τι σημαίνει bitcoin για το μέλλον Bitcoins Minen για ανδρείκελα Στοίχημα με Ο Bitcoin θα αντικαταστήσει το δολάριο Μπορείτε Κόστος συναλλαγής Πώς να καταθέσετε Bitcoin στους φόρους Βαθμολογία Bitcoin στο Πακιστάν σήμερα Κορυφαίοι τρόποι να κερδίσετε bitcoin Δεν υπάρχουν κωδικοί μπόνους κατάθεσης bitcoin καζίνο εταιρείες που παράγουν bitcoin Αποστολή Bitcoin Τιμή χρυσού bitcoin μετά από πιρούνι Χρησιμοποιώντας το Amazon στο δικό μου Bitcoins Bitcoin μετρητά σήμερα προβλέψεις Αγοράζοντας μεγάλες ποσότητες bitcoin BTC Lights John Lewis Ενσύρματη κατανάλωση ενέργειας Bitcoin Διαμόρφωση Δεν παίρνω την εξόρυξη bitcoin Bitcoin Trading Master Game πιο Cryptocurrency Bitcoin συζήτηση ομάδας Δίκτυο αστραπής Bitcoin Twitter Πώς επηρέασε ο Bitcoin στον κόσμο Γιατί ο BTC dating club Duncraig Australia to purchase 性交友网站 苗栗縣 спонсор Новосибирск ищет девушку بهترین سایت های دوستیابی رایگان ساكزایران
Τελευταία Νέα
Η Έφη Ρευματά Μας Γράφει Γι' Αυτό Που Την Καίει «Ο Ιδομενέας, ο βασιλιάς της Κρήτης» για 2 παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού Αρκαδίας Κλείνει το Θέατρο ΠΚ Ποιος θα είναι ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών; «Πέλαγος ἀπροσπέλαστο» η ποιητική συλλογή της Ζωής Τόλη που αξίζει να διαβάσετε «Η Φαίδρα καίγεται»: Είδα την παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού Είδα τις «Φοίνισσες», σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Κάντω Τζαβέλλα» (Βεάκειο) Ξεκινά η προπώληση για τις φθινοπωρινές εκδηλώσεις στην Πειραιώς 260 Είδα «Τη Δημοκρατία του Μπακλαβά», σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά «Η Κοκκινοσκουφίτσα και τα άγρια φύλλα» από την Έλενα Μαυρίδου σε περιοδεία «Το Μό­νον της Ζωής του Ταξείδιον» στις οθόνες μας Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Κάντω Τζαβέλλα» (Ηλιούπολη) Στις φυλακές της Τρίπολης ο Πέτρος Φιλιππίδης «Ιχνευταί»: Είδα την παράσταση, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού
 

Ο Περικλής Ασημακόπουλος μας γράφει γι' αυτό που τον «Καίει»

Με καίει ο άνθρωπος και η πορεία του σ'αυτόν τον πλανήτη.
Με καίει που δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό ανά τους αιώνες, ως προς την ουσιαστική εξέλιξη του, επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη. 
Και αυτό γιατί είναι τελικά ένα εγωκεντρικό πλάσμα, που θέλει να οχυρώνει και να προστατεύει τα οποία συμφέροντα ή κεκτημένα του, είτε σαν μονάδα, είτε σαν οικογένεια, είτε σαν έθνος. Είτε σε μικρότερες, είτε σε μεγαλύτερες δηλαδή φόρμες, πάντα υπάρχει το "εγώ" ή το "εμείς" απέναντι στο "αυτοί". Ποτέ όμως το πιο ευρύ "εμείς", οι άνθρωποι ως μέρος ενός μεγαλύτερου συστήματος. 
Με καίει που το μίσος είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης και εκφράζεται έτσι εύκολα, είτε σε κλειστά, είτε σε πιο γενικευμένα πλαίσια. Μίσος και βία, καθημερινά φαινόμενα που τα έχουμε συνηθίσει πλέον και καμιά αποστροφή δεν προκαλούν. 
Με καίει που δεν υπάρχει κανένας σεβασμός για τη γη που ζούμε και διόλου ενδιαφερόμαστε να την κρατήσουμε υγιή. Ο ορισμός για τον καρκίνο, αναφέρεται σε αφύσικη κυτταρική ανάπτυξη. Μήπως τελικά ο άνθρωπος με την ανάπτυξη που φέρει, είναι ο καρκίνος του πλανήτη; Καταστρέφει τη φύση, παράγει και χρησιμοποιεί υλικά εχθρικά προς αυτήν, επεκτεινόμενος ραγδαία.
Με καίει που έχει παγιωθεί ένα κοινωνικό-οικονομικό σύστημα, το οποίο δεν έχει τη βάση του σε ευγενείς αξίες με στόχο την αρμονία, την ισορροπία και το ευ ζην όλων, αλλά προάγεται ο ανταγωνισμός και τα επακόλουθα αυτού. 
Με καίει που ο άνθρωπος διψά και καταναλώνει τέτοια προσπάθεια στο να ανακαλύψει τι υπάρχει πέρα από εδώ, λες και έχει λύσει όλα τα προβλήματα της ανθρωπότητας, όπως τα παραπάνω. 
Με καίει που η τέχνη δε μιλά και δεν παλεύει προς μια άλλη κατεύθυνση, αλλά υπηρετεί την υπάρχουσα κατάσταση, ενώ θα έπρεπε να είναι πρωτοστάτης στην διαδικασία αλλαγής και εξέλιξης. Έτσι θα αποκτούσε τη διάσταση που της αρμόζει, και ο καλλιτέχνης θα αποκτούσε μεγαλείο ψυχής, ώστε άξια να λέγεται καλλιτέχνης με την ουσιαστική σημασία της λέξης και όχι μόνο την κυριολεκτική. 
Τέλος με καίει που είμαι και εγώ μέρος όλου αυτού, και που τόσο λίγα κάνω για να αντιδράσω ή να παλέψω για κάτι καλύτερο. 
Με καίει που έχω τόσο αφομοιωθεί ή παραδοθεί. 

 

 

 

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ

Του Μιχάλη Βιρβιδάκη . Για 2 τελευταίες παραστάσεις Δευτέρα 27 και Τρίτη 28  Μαΐου στις 21:15

Η Θεατρική Εταιρεία “Κάτοπτρον” παρουσιάζει το έργο του Μιχάλη Βιρβιδάκη “Στην Εθνική με τα Μεγάλα”, σε σκηνοθεσία του Σταύρου Ράγια, κάθε Δευτέρα και Τρίτη του Μαΐου στο Θέατρο 104.

Πρόκειται για ένα έργο της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, που παρουσιάζει την αλληγορική πορεία τριών νέων στην αναζήτηση της ατομικής και της συλλογικής ταυτότητας. Mια μητέρα εξαφανισμένη από καιρό, δύο αδέρφια που ξαναβρίσκονται κοντά και πάλι, ο πατέρας που δεν ζει πια, και η φίλη του μικρού αδερφού, ξετυλίγουν άλλοτε με σκληρότητα και άλλοτε με ευαισθησία το μπερδεμένο κουβάρι μιας αλλόκοτης ελληνικής οικογένειας. Το έργο πρωτοπαίχτηκε στην Ελλάδα στο Θέατρο “Νέα Σκηνή” του Λευτέρη Βογιατζή.

“Φανταστείτε μια μεγάλη λεωφόρο. Νύχτα. Αύγουστος. Περνούν φορτηγά με αναμμένα τα φώτα τους στη μεγάλη σκάλα. Όποιος τα συναντήσει τυφλώνεται. Είναι η Εθνική. Η Εθνική μας: οδός, περιπέτεια, πραγματικότητα. Είναι εκεί και η εθνική μας φαντασίωση. Ποιός καταφέρνει να διατηρήσει αλώβητη την όρασή του, για να ξεχωρίσει τα μικρά από τα μεγάλα; Και ποιός μπορεί να βάλει σε αυτή τη λεωφόρο τα σωστά σημεία στίξης πεζοπορώντας;

Το έργο του Μιχάλη Βιρβιδάκη “Στην Εθνική με τα μεγάλα” δημιουργεί τους οδοδείκτες σε αυτή τη λεωφόρο για να δούμε τους εαυτούς μας”. (Σταύρος Ράγιας)

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης ένα κείμενο και μια θεατρική παράσταση για την εγχώρια πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα αναλλοίωτη εδώ και δεκαετίες. Οι ήρωες είναι οι γείτονες της διπλανής πόρτας. Πριν την κρίση. Ή μέσα σ΄αυτήν. Όλοι θα βρούμε κάτι να θυμηθούμε...

Παραγωγή: ΚΑΤΟΠΤΡΟΝ

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Δευτέρα και Τρίτη 6-7, 13-14, 20-21, 27-28 Μαΐου 2019,

Ώρα έναρξης: 21:15

Διάρκεια: 80 λεπτά

Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 12 €

Μειωμένο: 8 €

Προπώληση εισιτηρίων:

  • Και στο ταμείο του Θεάτρου 104

Θέατρο 104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα(μετρό Κεραμεικός

www.104.gr | Facebook: theatre104

popolaros banner

popolaros banner

Video

Μπορείτε να τις αποκτήσετε μ' ένα κλικ στην πόρτα σας στο  https://radshop.gr/

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία