Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Η Εύα Διαμαντή Μας Γράφει Γι' Αυτό Που Την Καίει

Τι σε καίει; Πολλά είναι αυτά που με καίνε!

Ένα από αυτά είναι ο άνθρωπος, στην ολότητα του. Πώς σκέφτεται, πώς δρα, πώς πράττει (κάτω από ποιο πρίσμα). Οι επιλογές μας είναι αυτόβουλες; Ή οι έμφυτες ορμές και τα εξωτερικά ερεθίσματα στην πορεία μεταλλάσσονται σε σκέψεις, συναισθήματα, και τα βαφτίζουμε ΄΄ελεύθερη επιλογή¨ ; Ο άνθρωπος είναι χαμένος στους προβληματισμούς του. Η υπερπληθώρα ερεθισμάτων και ο αυξημένος ρυθμός ζωής δεν τον αφήνει να ασχοληθεί με τον εαυτό του, να επιλέξει την ζωή που θα επιθυμούσε να κάνει. Παλεύει να λύσει ένα πρόβλημα, αγωνίζεται ,κι όμως όσο πιο πολύ προσπαθεί να ξεφύγει τόσο βυθίζεται σε αυτό. Οι επιλογές μας είναι αυτές που μας αντικατοπτρίζουν, αυτές είναι η απόδειξη ότι έχουμε τον έλεγχο στη ζωή μας, ή και όχι , αυτό βέβαια εξαρτάται πως τις υλοποιούμε. Πολλές φορές οι επιλογές μικρών καθημερινών πραγμάτων, έχουν περισσότερη βαρύτητα από τις μεγάλες και ηχηρές επιλογές της ζωή μας. Αυτές οι σκέψεις, και αυτοί οι προβληματισμοί με οδήγησαν στην ανάγκη να αφηγηθώ την ιστορία του Several Circles. Στην παράσταση παρακολουθούμε τη ζωή τριών ηρώων που συγκατοικούν σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο μίας μεγάλης αστικής πόλης. Η ρουτίνα της καθημερινότητας και η τριβή της συγκατοίκησης λειτουργεί ως καταλύτης για τους τρεις ήρωες φέρνοντάς τους αντιμέτωπους με την σκληρή πραγματικότητα του παρόντος και με την επιτακτική ανάγκη για αλλαγή. Οι τρείς ήρωες της παράστασης αντιλαμβάνονται και αντιδρούν διαφορετικά στα εσωτερικά και εξωτερικά ερεθίσματα τα οποία καθημερινά καλούνται να αντιμετωπίσουν, όπως και ο καθ’ ένας από μας μας άλλωστε. Στην πραγματικότητα όμως οι ζωτικές και οι πυρηνικές ανάγκες των ανθρώπων είναι κοινές. Το ερώτημα είναι, αν και πως θα καταφέρουμε να δούμε τον εαυτό μας , τις επιλογές μας και την ζωή στο σύνολό της μέσα από τα μάτια των άλλων, και πέρα από αυτήν την πρωταρχική σύγκρουση.

 
Η Εύα Διαμαντή σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση Several Circles (31/07/2021, 21:00, Υπαίθριο Θέατρο Γκράβας)

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία