Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Pietà» έρχεται στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020

Μία μουσικοθεατρική παράσταση που φιλοξενείται στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 - Νύχτες Αλληλεγγύης, την Παρασκευή 7 Αυγούστου, στις 21:00.

Λίγα λόγια για το έργο…

Pietà - μια παράσταση που πραγματεύεται την απώλεια. Αυτό το βαθύ, ριζικό συναίσθημα που βιώνεται όταν ο άνθρωπος χάνει τον άνθρωπο, τη ζωή, την αξιοπρέπεια.

Μέσα από μια παλλόμενη, αγαλμάτινη ακινησία δυο ερμηνεύτριες (μια ηθοποιός και μια σοπράνο) αποτυπώνουν τρεις βιβλικές γυναικείες μορφές.

Οι μορφές αυτές κραυγάζουν, ψιθυρίζουν και τραγουδούν τη ζωή τους όπως την έζησαν και την έχασαν συνδυάζοντας το συμβολικό τους λόγο με ιστορίες που ακούγονται off και αναβλύζουν από το αίμα και την άβυσσο του 20ου αιώνα (Άουσβιτς, Αμμόχωστος, Νανκίν) - μια ζωή σκληρή, απρόβλεπτη, εφιαλτική, μοναδική. Τα σύμβολα άλλωστε γεννιούνται από την πραγματικότητα.

Pietà - μια παράσταση εμπνευσμένη από το αριστούργημα του Michelangelo, και τις διδαχές των μεγάλων μυστών. Πάντα η Τέχνη και το Θείο, με αφορμή τον άφατο πόνο, μιλούν για τον Εαυτό, για την Ύπαρξη μακριά και πέρα από κάθε δόγμα, θεωρία ή άποψη.

Pietà σημαίνει Έλεος. Αυτό το είδος του ελέους που Τρυπά, Ξεσκίζει, Ανοίγει τα μάτια, Βλέπει.

Η Pietà αποτελεί το πρώτο μέρος του τρίπτυχου “Pietà – Verità – Libertà”, που στο σύνολό του ερευνά την αιώνια αναζήτηση της μιας αλήθειας που οδηγεί τον άνθρωπο στην ελευθερία.

pieta texnesplus2

Tαυτότητα Παράστασης
Κείμενο, μουσική, σκηνοθεσία: Γιώργος Στεφανακίδης
Κοστούμια: Ελευθερία Δομένικου (akaHallelujah)
Φωτισμοί: Γιώργος Στεφανακίδης
Ερμηνεύουν: Εβελίνα Αραπίδη (ηθοποιός), Μάιρα Μηλολιδάκη (υψίφωνος)
Ακούγονται οι φωνές των: Hadar Barabash, Παυλίνα Στυλιανού, Zhiyue Xu

Video link: https://youtu.be/ispLubyNMq8
Photos link:https://we.tl/b-RtoGUKsZSD

**Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Καθολικά προσβάσιμη παράσταση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με Ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, προβολή Ενδογλωσσικών Υπερτίτλων στα Ελληνικά με στοιχεία που συμβάλλουν παράλληλα στην κατανόηση των ηχητικών σημάτων από Κ/κωφούς/ές και βαρήκοους/ες, καθώς και Ακουστική Περιγραφή για τυφλούς/ές και ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ διατίθεται δωρεάν σε μεγαλογράμματη σειρά, γραφή Braille και σε κώδικα QR για τυφλούς/ές και ανθρώπους με προβλήματα όρασης, ενώ φυσικά, οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι/ες με τους χειριστές/τριές τους.

H προσβασιμότητα περιεχομένου φέρει την πιστοποίηση της «Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών».

Πληροφορίες Παράστασης
Παρασκευή 7 Αυγούστου, στις 21:00
Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr
Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Το ταμείο του θεάτρου δεν θα λειτουργεί για διάθεση δελτίων εισόδου.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Οδοιπορικό της παράστασης – Παρουσιάσεις και βραβεία

Η παράσταση Pietà δημιουργήθηκε και παρουσιάστηκε τον Απρίλιο του 2016 ως εναρκτήρια παράσταση στο 3ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων (Θέατρο Άλφα), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και της Περιφέρειας Αττικής. Παρουσιάστηκε επίσης κατά τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2016-2017 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Από Μηχανής Θέατρο και τον Νοέμβριο του 2017 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τον Ιούνιο του 2018 η παράσταση απέσπασε 2 βραβεία στο Φεστιβάλ Θεάτρου Andriyivsky του Κιέβου (Καλύτερης Σκηνοθεσίας Πρωτότυπου Κειμένου στον Γιώργο Στεφανακίδη και Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στην Εβελίνα Αραπίδη). Τον Σεπτέμβριο του 2018 απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Παράστασης στο 2ο Athens Suitcase Theatre Festival (μεταξύ 12 επαγγελματικών παραστάσεων) που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο OLVIO.

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

Ροή Ειδήσεων

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία