Τελευταία Νέα
Οι «Ξυπόλυτοι» έτοιμοι να περπατήσουν στο Πάρκο του Ακάδημος «Το Μαύρο Κουτί» ανοίγει στο Θέατρο Αργώ H Όλια Λαζαρίδου με την παράσταση «Έξι φορές» στο Μέγαρο Μουσικής Επισκεφθήκαμε το Athens Photo Festival 2020 Ένωση Θεατρικών Παραγωγών: Τι ζητούν από την κυβέρνηση; «Τα ρούχα» με τη Δήμητρα Παπαδήμα και τον Παύλο Κουρτίδη έρχονται στο θέατρο ΠΚ Το «Δείπνο Ηλιθίων» επιστρέφει στο θέατρο Κάππα Μυθολογία για παιδιά: Κερδίστε το βιβλίο της επιλογής σας Η ηθοποιός Καλλιρρόη Μυριαγκού γνωρίζει τι θέλει από τη ζωή της στο θέατρο (και όχι μόνο μέχρι εκεί) Η Δήμητρα Βλαγκοπούλου είναι η νικήτρια του βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ: Κερδίστε Το Βιβλίο Της Επιλογής Σας Από Αυτή την υπέροχη συλλογή Στο Θέατρο Τζένη Καρέζη θα παρακολουθήσουμε έναν «Αγώνα Νέγρου και Σκύλων» To Θέατρο Σταθμός «μεταμορφώνεται» στη «Χώρα που ποτέ δεν πεθαίνεις» «Ο Θεός της Σφαγής» σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη στο Αθηνά «Άνθρωποι και Ποντίκια»: Για 3η σεζόν στον Τεχνοχώρο Cartel
 

Ελευσίνα, η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 (ρεπορτάζ)

Μαζί με την Τιμισοάρα της Ρουμανίας και το Νόβισαντ της Σερβίας, η Ελευσίνα θα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, χρονιά που αναμένεται να αντιστρέψει τις εντυπώσεις για την πολύπαθη πόλη αλλά κυρίως να αναβαθμίσει τη ζωή των κατοίκων της.

Με την ανακήρυξή της σε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, η Ελευσίνα φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητά της,μπαίνοντας στη νεότερη φάση της ιστορίας της, με όχημα τις τέχνες και φυσικά την ίδια την κληρονομιά της.

Ο μύθος της Περσεφόνης ωθεί την πόλη από το σκοτάδι στο φως μέσα από το πρόγραμμα «Μετάβαση στην Euphoria», διαρθρωμένο σε τρεις άξονες με το πρόθημα ευ να πρωταγωνιστεί σε κάθε πρόγραμμα, αλλά και να κωδικοποιεί τη φιλοσοφία που το διέπει.

Κάθε άξονας θα περιλαμβάνει τρία προγράμματα, τα οποία θα συγκεράσουν τα εικαστικά, τη μουσική, την αρχιτεκτονική, το ντιζάιν και τις παραστατικές τέχνες. Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί σε περιβαλλοντικά ζητήματα μέσα από συνέργειες, εκπαιδευτικά προγράμματα, συζητήσεις και ανάπτυξη ιδεών που θα έχουν ως τελικό στόχο τη δημιουργία νέων θεσμών.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο viewtag.gr

 

 

popolaros banner

popolaros banner

popolaros banner

anixnos250x300

warplanes250x300

Video

«Ίκαρος» του Δημήτρη Παγώνη στο Θέατρο Ροές 24 και 25 Οκτωβρίου κλείστε έγκαιρα τις θέσεις σας εδώ.

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία