Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 

Η Κατερίνα Δαμβόγλου Μας Γράφει Γι'αυτό Που Την Καίει

Με καίει που προσπαθώ τόση ώρα να απαντήσω αυτή την ερώτηση χωρίς να βουτήξω στην αρνητικότητα. Ρωτά με καλύτερα τι μπορώ να κάνω και πάμε να το κάνουμε. Γιατί αυτό που με καίει δεν είναι αυτό που με πονά. Αυτό που με καίει είναι δύναμη, είναι φωτιά.

Ίσως να με άλλαξε και η τριβή μου με τη Φρίντα. Η δίκη της φωτιά. Κουράστηκα να κοιτώ τον κόσμο με ματιά αρνητική. Φυσικά δεν αγνοώ πράγματα που με ανησυχούν, με πληγώνουν, με απωθούν κτλ. Παραδείγματος χάριν, το παιχνίδι της εξουσίας, η αξία που δίνουμε στην εξουσία, η αξία που δίνουμε στον πόνο, η σύγκριση με όλους και με όλα. Όμως, αισθάνομαι πως όσο επικεντρωνόμαστε στα αρνητικά τόσο επικυρώνουμε τη δύναμη της πόλωσης, του ρατσισμού, την τοξική μας σχέση με τον πόνο. Και ύστερα μένουμε εκεί. Διαχωρισμένοι και περιχαρακωμένοι. Κοιτάμε τη ζωή μέσα από τα προβλήματα και όχι σαν δρόμο προς λύση, αλλαγή, μεγάλωμα ψυχής και νου. Γιατί να δυσκολέψουμε τη ζωή μας γεμίζοντας την με εμπόδια και τρικλοποδιές; Έχει δικά της σκαμπανεβάσματα. Γιατί επιμένουμε να τη φορτώνουμε με τραύματα; Να κρύβουμε συναισθήματα; Ειδικά τα θετικά.

Έτσι θα απαντήσω όπως νιώθω. Δηλαδή, με ειλικρίνεια και αγάπη. Γιατί τα αρνητικά αυτά με κάνουν να μην αγαπώ. Με σταματούν από τα θετικά αυτής της ζωής. Είναι σαν τιμωρία, σαν αλυσίδα γύρω από το σώμα. Θα απαντήσω λοιπόν με λόγια για να πω πως: η ζωή είναι εδώ για να την ζούμε. Και θέλω να τη ζω με δράση, όχι με λόγια. Με αγάπη, αγκαλιές και γλυκιά μελαγχολία, γιατί η ζωή περνά πιο γρήγορα από όταν ήμουν παιδί. Άνθρωποι φεύγουν, ο κόσμος αλλάζει, απογοητεύσεις και νίκες πηγαινοέρχονται. Σαν επισκέπτες. Αυτό είναι και οι σκέψεις μας, τα συναισθήματα μας. Επισκέπτες. Κι όλα αφήνουν σημάδια, σπόρους...Ας αφήσουμε, λοιπόν, σπόρους γόνιμους, ενωτικούς. Κοινότοπο, ίσως, αλλά αυτή είναι η αλήθεια μου. Viva la vida, που ζωγράφισε κι η Φρίντα...

 

Oι Fly Theatre επιστρέφουν για 3η χρονιά και μόνο για λίγες παραστάσεις στην Αθήνα και στο Θέατρο Αποθήκη, με τη συναρπαστική παράσταση «Frida Κι Άλλο», που είναι βασισμένη στη ζωή και το έργο της Μεξικανής ζωγράφου Frida Kahlo.
 
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00. Πρεμιέρα Δευτέρα 11 Νοεμβρίου
 
 
 

bookfeed_konstantinidis

anixnos250x300

Σε Γενικές Γραμμές

Video

Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε εδώ

Ζαχαροπλαστική Καγγέλης

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία