Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

«Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε»: Με περιοδεία η Κάτια Δανδουλάκη στην Κρήτη

 

Η λαμπερή επιτυχία που γέμισε ασφυκτικά για τρεις ολόκληρες σεζόν το Θέατρο Δανδουλάκη επανέρχεται! Από τις 10 Φεβρουαρίου η Κάτια Δανδουλάκη ξεκινάει από την Κρήτη για να περιοδεύσει με τους συνεργάτες της σε όλη την Ελλάδα.. 

 

Το έργο είναι μια αστυνομική κωμωδία του Ρομπέρ Τομά, που διασκεύασαν και σκηνοθετούν ο Θ.Παπαθανασίου και ο Μ. Ρέππας και που διαδραματίζεται στα μέσα της δεκαετίας του 50 σε ένα ορεινό θέρετρο στην Γαλλία. H Κατρίν (Κάτια Δανδουλάκη) δηλώνει στην αστυνομία την εξαφάνιση του άντρα της. Μετά τρεις μέρες απουσίας του συζύγου έρχεται στο σπίτι της ο αστυνομικός επιθεωρητής (Κοσμάς Ζαχάρωφ) να της ανακοινώσει ότι οι έρευνές του απέβησαν άκαρπες. Και τότε ξαφνικά έρχεται στο σπίτι ο εξαφανισμένος σύζυγος (Θάνος Καληώρας). Αλλά η Κατρίν δεν τον αναγνωρίζει. Της είναι τελείως άγνωστος. Αντίθετα ο σύζυγος σοκάρεται από την αντίδραση της και φωνάζει την ιδιοκτήτρια του σπιτιού (Ελένη Κρίτα) η οποία τον αναγνωρίζει. Ο γρίφος περιπλέκεται διαρκώς όταν εμφανίζεται ένας εκκεντρικός πελάτης του συζύγου (Χάρης Ρώμας) και μια ιδιόρρυθμη ρουμάνα νοσοκόμα (Μαρία Κανελλοπούλου) σε ένα αστυνομικό μυστήριο που δεν ξεδιαλύνεται παρά μόνο την τελευταία στιγμή του έργο με ένα φινάλε που αποκλείεται να μαντέψει και ο πιο έμπειρος θεατής αστυνομικών έργων. 

 

Το ασυγκράτητο γέλιο, οι αλλεπάλληλες ανατροπές, το θρίλερ που εναλλάσσεται αστραπιαία με την κωμωδία είναι τα κύρια στοιχεία της επιτυχίας της παράστασης «αίνιγμα». Η λύση του αινίγματος αποκαλύπτεται το τελευταίο δευτερόλεπτο. 

 

 

Διασκευή-σκηνοθεσία Θανάσης Παπαθανασίου-Μιχάλης Ρέππας, 

 

Παίζουν Κάτια Δανδουλάκη, Θάνος  Καληώρας, Κοσμάς Ζαχάρωφ,  Μαρία Κανελλοπούλου, Ελένη Κρίτα

Συνεργάζεται ο Χάρης Ρώμας

 

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη, 

Κοστούμια: ‘Εβελυν Σιούπη, 

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη.

 

10, 11,12/2/2017 ΗΡΑΚΛΕΙΟ   ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΑΣΤΟΡΙΑ

13/2/2017    ΧΑΝΙΑ   MEGA PLACE

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία