Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

"Ο θρύλος του περιπλανώμενου βασιλιά" από την χανιώτικη θεατρική ομάδα

Η χανιώτικη θεατρική ομάδα Γκρόπιους σε συνεργασία με το Βενιζέλειο Ωδείο παρουσιάζουν επί σκηνής το θεατρικό έργο: “Ο θρύλος του περιπλανώμενου βασιλιά”

Η θεατρική ομάδα Γκρόπιους συστάθηκε το 2012 από μια παρέα (θεατρο-)φίλων στα Χανιά. Τα μέλη της δραστηριοποιούνταν στο χώρο του θεάτρου για αρκετά χρόνια και αποφάσισαν να ενώσουν τις φωνές και τις ιδέες τους δημιουργώντας αυτή τη νεανική ομάδα.

Μετά τις δύο προηγούμενες παραγωγές “Το μαγεμένο άλογο” και “Μόμο, οι κλέφτες του χρόνου”, η θεατρική ομάδα Γκρόπιους επανέρχεται με μία νέα παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Λάουρα Γκαγέγο Γκαρσία. Σε σταθερή συνεργασία με το Βενιζέλιο Ωδείο, η ομάδα ευελπιστεί να προσφέρει και φέτος ένα όμορφο, μεγευτικό και ποιοτικό θέαμα στους μικρούς και μεγάλους της φίλους. Λίγα λόγια για το έργο : “Στο βασίλειο της Κίντα, κάπου στα βάθη της ανατολής, στη μακρινή Αραβία, ο ευγενικός πρίγκηπας Ουαλίντ, απ’ το πάθος του για την ποίηση, γίνεται εγωιστής και σκληρός. Οδηγείται σε περιπέτειες στα βάθη της ερήμου και πέρα απ’ αυτήν, ενώ έρχεται αντιμέτωπος με τη μοίρα του. Στην περιπλάνηση του αυτή έχει την ευκαιρία να δει τη ζωή από άλλη σκοπιά, διαφορετική απ’ αυτήν του πρίγκηπα, και τελικά να βρει την ουσία της ποιήσης. Ποιός είναι όμως αυτός που καθορίζει τη μοίρα; Η ζωή μας είναι προδιαγεγραμμένη; Ή μήπως είναι ο κάθε άνθρωπος αυτός που διαμορφώνει το μέλλον, μαζί με αυτούς που είναι δίπλα του;” Η παράσταση πλαισιώνεται με πρωτότυπη μουσική σύνθεση, η οποία αποδίδεται ζωντανά επί σκηνής.

Σκηνοθεσία: Βικέντιος Μηλογιαννάκης Ερμηνεία: Γιώργος Γραμματικάκης, Αποστόλης Ζωγράφος, Κική Ρίζου, Αντώνης Σπανουδάκης, Μυρτώ Στάθη, Κατερίνα Τριπολιτάκη Μουσική: Σπύρος Τσούτσος Τραγούδι: Αλεξία Κατσανεβάκη Σκηνικά: Ερμιόνη Ράμμου

Πότε : Παραστάσεις από Τετάρτη 8 εως Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Που : Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων Καθημερινά εκτός Τρίτης στις 19:00 , Κυριακές στις 12:00 Γενική είσοδος 6 € Περιορισμένες πρωινές παραστάσεις για σχολεία κατόπιν συνεννόησης.

(Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας εγκαίρως). Τηλ. επικοινωνίας: 6943191741

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία