Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Οι «Φωνές» του Πίντερ ενώνουν για πρώτη φορά Καταλειφό και Λαζαρίδου

Τι ήταν στ' αλήθεια η παιδική ηλικία; Πως αλλιώς να ρωτήσει να μάθει κανείς γι' εκείνην χωρίς να κάνει αυτήν την αμήχανη ερώτηση. Τι ήταν - εκείνη η φλόγα, η έκπληξη, η αδιάλειπτη αίσθηση πως δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. 

H γλυκιά, βαθιά εκείνη αίσθηση των δακρύων που σου πλημμύριζαν τα μάτια; 

                                                                                                           Rainer Maria Rilke

 

Fones2.jpg

Οι «Φωνές» του Χάρολντ Πίντερ, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη, ενώνουν για πρώτη φορά τον Δημήτρη Καταλειφό, την ‘Ολια Λαζαρίδου, τη Λουκία Μιχαλοπούλου και τον Νίκο Πουρσανίδη επί σκηνής, στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, από 24 Μαΐου και για δέκα μόνο παραστάσεις. Τη διανομή συμπληρώνει ο ίδιος ο σκηνοθέτης και ο μικρός Σπύρος Γουλιέλμος.

Ο νομπελίστας Χάρολντ Πίντερ με τα μονόπρακτά του Κάπου σαν την Αλάσκα, Νύχτα, Οικογενειακές Φωνές και Ένα για το δρόμο ανατρέχοντας στην παιδική ηλικία σκιαγραφεί την ύπαρξη, τον έρωτα, την οικογένεια και την εξουσία, δημιουργώντας ουσιαστικά κάτι που σχεδόν έχουμε χάσει: μια κοινή μνήμη, έναν κοινό τόπο, ένα σημείο αναφοράς ξεκάθαρο.

 

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο σκηνοθέτης-ηθοποιός Μάνος Καρατζογιάννης: «Θέμα της παράστασης είναι η ταυτότητα μέσα από τη σχέση μας με το χρόνο, το σύντροφο και την οικογένεια μας, την εξουσία. Σήμερα που ακόμα και στις πιο ιδιωτικές σχέσεις έχει εισβάλει ως ενδιάμεσος η τεχνολογία. Σήμερα που η εξουσία διεθνώς κατασκευάζοντας γερά άλλοθι διαπράττει τα πιο φριχτά εγκλήματα.»

 Τα μονόπρακτα του Πίντερ τριάντα χρόνια μετά την πρώτη τους παρουσίαση, μεταφράζονται εκ νέου και ενώνονται για πρώτη φορά σε αυτήν τη θεατρική σύνθεση. Η ποιητική και φιλοσοφική ματιά του Πίντερ γίνεται το όχημα για να επαναπροσεγγίσουμε τον σύγχρονο άνθρωπο στον πυρήνα του, στις πιο κοντινές του σχέσεις, στην ιδιωτική αλλά και στη δημόσια σφαίρα.

 

Fones3.jpg

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 Σύνθεση – Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης

Μετάφραση: Δήμος Κουβίδης

Σκηνικά: Γιάννης Αρβανίτης

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Video: Στάθης Αθανασίου

Μουσική: Αλέξανδρος Γκόνης

Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ρέα Θωμάκου

Φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός

Γραφίστας: Θωμάς Παπάζογλου

 

Επικοινωνία παράστασης: Ευαγγελία Σκρομπόλα & Μαρία Τσολάκη 

Διεύθυνση Παραγωγής: ‘Ολγα Μαυροειδή

Παραγωγή: ΛΥΚΟΦΩΣ Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

 

Ερμηνεύουν: Δημήτρης Καταλειφός, Όλια Λαζαρίδου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Νίκος Πουρσανίδης, Μάνος Καρατζογιάννης και ο μικρός Σπύρος Γουλιέλμος

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 Παραστάσεις: από Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017 έως Κυριακή, 04 Ιουνίου 2017 

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετάρτη έως Κυριακή στις 21:30

Διάρκεια: 90 λεπτά

Χώρος: Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

Διεύθυνση: Πλαταιών και Προφήτη Δανιήλ 3 Μεταξουργείο 

Εισιτήριο: Κανονικό 15 ευρώ, Φοιτητικό /ανέργων / ΑΜΕΑ /άνω των 65 ετών 12 ευρώ

 

Η προπώληση ξεκίνησε: 

https://www.ticketservices.gr/event/fones-toy-harold-pinter

 

Ειδική προσφορά για προαγορά εισιτηρίων μέχρι και 15 Μαΐου 9€ για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων

 

Εισιτήρια διαθέσιμα

• Ticket Services, www.ticketservices.gr, 2107234567 Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου),

• στα καταστήματα PUBLIC και στο http://tickets.public.gr/

• στα ταμεία του θεάτρου Προφήτη Δανιήλ 3-5 και Πλαταιών, Κεραμεικός Τηλ.: 2110132002-5

 

 

                                              

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία