Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Ο Δημήτρης Καταλειφός συναντάει τον Ρέιμοντ Κάρβερ στο studio Μαυρομιχάλη

Ο Θεατρικός Οργανισμός «Νέος Λόγος» και το studio Μαυρομιχάλη καλωσορίζουν τον Δημήτρη Καταλειφό και ανακοινώνουν την νέα παραγωγή «Να ακούς το χιόνι να πέφτει», μια θεατρική διασκευή έξη διηγημάτων του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα Ρέιμοντ Κάρβερ.

Ο Δημήτρης Καταλειφός σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση, μαζί με τους Στέλλα Κρούσκα, Βασιλίνα Κατερίνη και Δημήτρη Τσιγκριμάνη.

Λίγα λόγια για τον Ρέιμοντ Κάρβερ

Ο Ρέιμοντ Κάρβερ ήταν Αμερικανός συγγραφέας διηγημάτων και ποιητής. Θεωρείτε ανανεωτής του διηγήματος στα τέλη του εικοστού αιώνα και δεξιοτέχνης της μικρής φόρμας. Άσκησε μεγάλη επιρροή στην Αμερικάνικη λογοτεχνία.

Θαύμαζε τον Τσέχωφ και έχει επηρεαστεί πολύ απ’ αυτόν, και κολακευόταν ιδιαίτερα όταν τον σύγκριναν μαζί του. Το έχουν χαρακτηρίσει Αμερικανό Τσέχωφ.

Οι χαρακτήρες του είναι άνθρωποι ταλαιπωρημένοι, πιεσμένοι, απογοητευμένοι, άνθρωποι της διπλανής πόρτας με συνηθισμένα προβλήματα και δυσκολίες. Βυθίζονται στο αλκοόλ και στην αποχαύνωση της τηλεόρασης, αδυνατώντας να τα βγάλουν πέρα με την καθημερινή τους ζωή. Ο Κάρβερ όμως σκύβει πάνω τους με αγάπη, αφήνοντας τελικά τον αναγνώστη ή τον θεατή με μια γλυκιά αίσθηση συμπόνοιας και κατανόησης.

Πολλές φορές, σε όλο τον κόσμο, κείμενά του έχουν μεταφερθεί στο θέατρο, ενώ ο σπουδαίος Αμερικανός σκηνοθέτης Ρόμπερτ Άλτμαν γύρισε το 1993 την εξαιρετική ταινία «Στιγμιότυπα» (Short Cuts ) βασισμένη σε διηγήματά του.

Η παράσταση επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

Απόδοση – Διασκευή : Δημήτρης Καταλειφός - Στέλλα Κρούσκα

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καταλειφός

Σκηνικά – Κοστούμια : Μικαέλα Λιακατά

Μουσική : Δημήτρης Τσάκας

Φωτισμοί : Φώτης Μακρής

Βοηθός σκηνοθέτη : Φοίβος Σαμαρτζής

Φωτογραφίες : Δάφνη Δίγκα

Παίζουν: Δημήτρης Καταλειφός, Στέλλα Κρούσκα, Βασιλίνα Κατερίνη, Δημήτρης Τσιγκριμάνης

 

 

«Να ακούς το χιόνι να πέφτει»

Μια παράσταση βασισμένη σε διηγήματα του Ρέιμοντ Κάρβερ

Προγραμματισμένη πρεμιέρα : Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Για 20 μόνο παραστάσεις

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία